27. Terhességi hét

Ha még nem voltál terhességi cukorbetegség szűrésen, még pótolhatod!

A hosszú alagút végén a világosság mostanra már számodra s babád számára is látható. Már csak 13 hét van hátra (plusz mínusz pár nap), élvezd ki a terhesség adta örömöket, mert nem sok van hátra!

A tested:

Ugyan nagyon furdal a kíváncsiság a pocaklakó személyét illetően, és várod már a pillanatot, hogy rápillanthass - a méhed még pár hónapig odabent tartja őt.

Figyeld tested jelzéseit és a vizsgálatok eredményeit. A koraszülött babák sajnos sokkal inkább ki vannak téve a betegségeknek a fejlettség hiányának következtében, így ha bármi rendelleneset tapasztalsz, fordulj azonnal orvosodhoz.

Ha úgy érzed koraszülés fenyeget, azonnal igyál néhány pohár vizet és feküdj le az oldaladra. Figyeld a pocakodat! Figyelj a méhösszehúzódásokra, melyek a méhedet olyan keménnyé teszik, mint a homlokod. A koffeinadag lecsökkentése és az egészséges étrend segíthet megelőzni a koraszülést!

A babád:

A babád mostanra nagyon sokat fejlődött. Tüdeje nagysága megkétszereződött az elmúlt 15 hétben. Emellett agyi szövetei, neuronjai olyan gyorsasággal fejlődnek, hogy agyhullámai mostantól megegyeznek egy újszülött csecsemőével.

Testének hossza kb. 37 cm lehet, súlya elérheti az 1 kg-ot is, ami megfelel annak a frissen sütött házikenyérnek a súlyával, amit múltkor csináltál, amikor ellátogattak hozzád a rokonok (Na jó, annak a házi kenyérnek a súlyával egyenlő, amire gondoltál, hogy meg fogod sütni, mielőtt rendeltél volna egy kis kínait inkább).

Az életed:

Hacsak nem Donald Trump felesége vagy, avagy Angelina és Brad nem neked ajándékozta volna az összes gyermekholmijukat, akkor ideje, hogy okos vásárlásba fogj.

A babaáruházak online felületén történő regisztrálás segíthet összeszedni az alapfelszerelést és egy-két kiegészítőt. De mielőtt nekiindulnál vásárolni, esetleg egyből a kosárba tennéd a webáruházban a kiválasztott dolgokat, érdemes előtte listát készíteni, hogy biztosan a szükséges dolgokat szerezd be.