32. Terhességi hét

Eljött az idő, hogy összepakold a „kórházi csomagot”.

Eddig a hétig havonta látogattad az orvosod. Mostantól kéthetente kell majd járnod egészen az utolsó hónapig, amikor is hetente kell ezt megtenned. Tudjuk, hogy nem felejted el, de azért jobb, ha leírod a kérdéseidet egy papírra. A dolgok kezdenek felpörögni és valószínűleg egyre több információt szeretnél te is...

Amit gondolsz:

„Vagy popsztár lesz, vagy professzor. Mindegy.”

A tested:

Van valami szürreális abban, ahogy egy kis talpacska vándorol a köldököd körül (és valami borzasztó az éjszakai könyöklésben). Most, hogy a kisbabád szép és nagy és mozgékony, valószínúleg a legváratlanabb helyzetekben és helyekre tud egy-egy rúgást elhelyezni. Úúúú. Ez most borda volt.

Ha hirtelen rázkódást érzel a baád valószínőleg csuklik - vagy csak tánclépéseket gyakorol, de ennek kicsi a valószínűsége. Ha pozíciót váltasz, teszel egy sétát vagy hideg vizet esetleg dzsúzt iszol a legaktívabb gyerek is jó eséllyel abbahagyja egy kis időre a mocrogást. Az is megoldás, ha közlöd vele, hogy ha még egyszer megrúg, akkor bemész és kiállítod 2 percre. Ok, ettől nem fogja abbahagyni, de téged mentálisan megnyugtat, hogy maradt némi kontrollod felette. Egy pár hónap múlva úgyis egy izgő-mozgó Karate Kölyök fog rohangálni körülötted a teljes atlétikai skálát kipróbálva, persze megállíthatatlanul. És persze örülj neki, hogy nincs bent elég hely egy komolyan kivitelezett forgórúgáshoz a bordáid közé.

A babád:

A babád most még teljesen aktív odabent, de ezeknek a napoknak nemsokára vége és elkezdi felvenni a születési pozíciót.

Te és a kisbabád ezekben a hetekben komoly súlynövekedést produkáltok, körülbelül heti fél kilót, amelynek feléért őt terheli a felelősség, hiszen a következő 8 hétben meg fogja duplázni a súlyát.

Hogy mit is csinálhat most ott bent? Pislog, körbe-körbe nézeget, megragad dolgokat, arcokat vág, valamint gyakorolja a légzést és a pisilést, és figyel mindenre ami körülötte történik - pontosan úgy, ahogy a születési utáni első három hónapban fogja, csak most még közönség és vakufény nélkül.

Ha a babád érzett némi késztetést arra, hogy hajat növesszen, akkor az már majdhogynem tökéletesen sikerült neki.

A hét végén a súlya megközelítőleg 1.8 kg és 43 cm hosszú!

Az életed:

Mivel az életed most kezd majd el felpörögni és egyre több teendőd lesz, lazíts egy utolsót. Ha még dolgozol, akkor itt az ideje, hogy elrendezd a szülési szabadságodra a céges dolgaidat.

A sok babás cucc vásárlása közben lehet, hogy kifelejtetted az egyik legfontosabb helységet a fürdőszobát. Jobb, ha már most felkészítesz egy sarkot a babának a következő dolgokkal: pelenkák, hőmérő, fájdalom- és lázcsillapító, orrszívó. Rusnya dolog hajnali kettőkor ezekre vadászni apunak a városban. Persze ha már itt tartunk, akkor törülköző, babasamponok, fürdető, babaolaj, fülpiszkáló, vatta, krémek, kiskád, stb.