Az utolsó simítások

 

Most már bármelyik pillanatban megérkezhet a baba. Érdemes erre nem különösebben ráfeszülni, inkább próbáld meg elfoglalni magad! Ha jól vagy és bírod, akkor irány a fodrász, kozmetikus, és talán még egy jó kis manikür is belefér! Jöhetnek az utolsó smítások a babaszobában is: most már kerüljön minden a helyére. Érdemes begyakorolni az autósülés és a babakocsi használatát is, hiszen amikor a baba már ott lesz, mindannyian sokkal fáradtabbak lesztek. Egy kellemes séta a pároddal, egy mozi (de csak a sor legszélén ülve, hogy könnyen ki tudj menni pisilni), egy romantikus vacsora mind jó ötlet. Sokáig nem lesz alkalmatok ilyen programokat csinálni, ráadásul ha ilyen elfoglalt vagy, akkor te sem azon fogsz kattogni, hogy mikor indul már be a szülés.

Teljesn normális, ha bedagad a lábad vagy a bokád az utolsó hetekben, de azonnal hívd fel az orvosodat, ha súlyosan vagy hirtelen történik mindez, vagy bármennyire bedagad az arcod vagy a szemeid körül, vagy hirtelen sok súlyt szedsz fel. Akkor is szólj neki, ha súlyos vagy el nem múló fejfájásod van, látászavaraid vannak, nagyon fájdalmas vagy érzékeny a hasad, vagy émelyegsz és hánysz. 


 Mindjárt látlak kisbabám!

A babád mostanra nagyjából 3 kilót nyom és már majdnem 50 centiméter hosszú. A belső szervei teljesen kifejlődtek és már teljesen készen áll a méhen kívüli életre. Már csak napok kérdése és találkoztok! Beszélj hozzá, beszéld meg vele hogyan képzeled az első találkozásotokat, a születését. Kezdj el ráhangolódni arra, hogy nemsokára már tényleg eggyel többen lesztek.