4. Terhességi hét

Most kéne, hogy megjöjjön a menstruációd, de nem fog.

Ennek a hétnek a végén elmarad a menzeszed, és új időszámítás kezdődik az életetekben!

Ha érdekel, hogy ezen a héten mi történik a testeddel és a babával, akkor olvass tovább!

Amit gondolsz:

„Instant üzenetek, instant kávé… mi a fenéért nem tudott valaki feltalálni egy instant terhességi tesztet?”

A tested:

Ez az, ahol minden kezdődik.

Ha egyszer a pici élet beágyazta magát a méhedbe, és a méhlepény elkezdett nőni, a szíved is elkezd sokkal gyorsabban verni. Akár még 15 extra szívdobbanás is előfordulhat percenként! Amíg a vérnyomásod meg nem szokja az extra pumpálást (ami azért nem hetekig fog tartani), nagyon fáradtnak érezheted magad, ami jó ok arra, hogy beütemezz egy kis pihenést!

Az extra vér többsége egyenesen a melleid felé tart, emiatt mellbimbóid szinte folyamatosan ágaskodnak, viszont roppant szexi látványt nyújthatsz, akár egy sima garbóban is! (Egy másik korai terhességi tünet: a méhnyakad megpuhul, és más lesz a színe.)

A babád:

A te mikroszkopikus kis embriód már egy ideje kemény munkában van, hogy megalkossa a méhlepényt, a köldökzsinórt és testének alapjait.

Jelenleg három rétegből áll, melyek át fognak alakulni a baba testrészeivé. Az endoderma, a belső réteg fogja alkotni a baba beleit, máját és tüdejét. A középső réteg, mezoderma lesz a baba szíve, nemi szervei, izmai, csontjai és veséi, az ektoderma, azaz a legkülső réteg fogja képezni a baba haját, bőrét, szemeit és az idegrendszerét. Hiszed, vagy sem, a babád máris úgy néz ki, mint egy apró kis lény (nem feltétlenül emberi lény), akinek van már feje, nyitható szája és egy primitív agya és szíve.

Az életed:

Valószínűleg már egy másodpercet sem tudsz várni, hogy kiderítsd, terhes vagy-e. Gyerünk, pisilj a pálcára! Néhány dolgot azonban tarts észben:

A reklámban látottak ellenére nem minden terhességi teszt képes kimutatni a terhességet 30 másodperccel az elmaradt menzesz után. A különböző, otthoni terhességi tesztek különböző módokon mutatják ki a terhességi hormon szintjét (hCG-t). Szóval, ne ess kétségbe, ha kezdetben negatív az eredmény! Ha a menzeszed nem jön meg pár napon belül, próbáld meg újra!

A legjobb esélyed arra, hogy „átmenj” a teszten, hogy addig vársz, amíg meg nem utálod, és a reggeli, sokkal koncentráltabb vizeletedet használd.

Ha már hivatalos, akkor ki kell találnod, hogyan oszd meg a jó hírt szeretteiddel. Hacsak nem álltak a hátad mögött, amíg a tesztet csináltad :-)

Vedd meg:

Egylépéses terhességi teszt: elég olcsó ahhoz, hogy újra és újra próbálkozz.

Egyél:

Lencseleves: azon egyszerű oknál fogva, hogy tele van folsavval.

Tudd meg:

Hogyan dédelgetheted meredten ágaskodó, fájó melleidet.