Na tessék, most már biztosan terhes vagy! Mostanra már akármikor pisilsz le akármilyen terhességi tesztet, mindegyik pozitív lesz, plusz jelek mindenhol! 

 

Már is van egy  emléketek! 

Érdemes egyet (a legkevésbé pisiset) eltenni emlékbe, nosztalgiával fogsz visszagondolni erre az időszakra, ami az egyik legizgalmasabb időszak minden nő életében. Ezer pillangó repdesését érzed az izgalomtól a pocakodban, valahogy az egész világ megváltozott és te sem vagy már a régi. 

 

De mi történik velem?

 

Vagy csillapíthatatlan éhséget érzel, vagy folyamatosan hánynod kell, vagy ez a két érzés egyszerre csap le rád. Ezt bizony reggeli rosszulétnek hívják, de senkit ne tévesszen meg a neve, akár az éjszaka közepén is rád törhet a hányhatnék, de egy sorsdöntő prezentáció kellős közepén is (sajnálom). A melleid mostanra szuperérzékenyek lesznek, ilyenkor sokszorozódnak meg a tejtermelésért felelős mirigyek, remélem ez nyújt némi vigaszt.

 

És mi történik a kisbabámmal? 

Mindeközben a kisbabáddal is izgalmas dolgok történnek odabent: megkezdődik a szív és a primitív keringési rendszer kialakulása, ennek a hétnek a végére már felismerhetőek az erek kezdeményei is. A keringési rendszer lesz az első, amely önállóan kezd el működni az embrióban. Amikor kialakulnak a csíralemezek egy nagyon fontos fejlődési mozzanat következik: az idegrendszer telepe elkülönül az ektodermától, ebből fog kifejlődni az agy.

Izgalmas dolgok történnek mindkettőtökkel, csak legyen idő két hányás között mindezt megemészteni.