41. Terhességi hét

Mindent összekészítettél? A "kórházi csomagodból" nem hiányzik semmi?

Most hogy a kíirt időpont eljött és elmúlt, úgy érezheted, hogy egy kicsit - hogy is mondjam - be vagy sózva. Sok új anyuka túlhordja csemetéjét, de a tény persze nem segít azon, hogy úgy érzed magad mint egy túltömött pulyka. Állj meg egy pillatra és gondolkozz el azon, hogy milliónyi anyuka ment keresztül ezen a világon. Ne nyugtalankodj, a gyermeked hamrosan megszületik és nagyon boldog lesz, hogy találkozhat veled!

Amit gondolsz:

„Vicceltek velem? Kifele! Kifele! Kifele!”

A tested:

Ha ezt olvasod, úgy tippeljük még mindig terhes vagy (és teljesen megértjük fájdalmad, mama!). Van némi esély arra, hogy az orvos elszámolta magát (szép!) és épp most vagy a megfelelő időben, szóval ne stresszelj.

A stresszről beszélünk, most, hogy átlépted a kiírt napot az orvosod valószínűleg elküld néhány viszgálatra, hogy megbizonyosodjék róla, minden rendben veled és a babával. Valószínűleg csináltat ultrahangot is, hogy ellenőrizze a magzatvíz mennyiségét.

Ha a mesterséges megindítás ellen vagy, kipróbálhatsz néhány hagyományos, ám klinikailag kevésbé igazolt vajúdásindító tevékenységet, úgysmint: csípős ételek fogyasztása, a mellbimbók stimulálása, sétálás vagy szex (és úgy értjük, rengeteg szex, 5-6 alkalom naponta.)

Van néhány kérdés, amit ilyenkor megkérdezhetsz nőgyógyászodtól. Ilyen például, hogy meddig hajlandó várni mielőtt megindítja a szülést? (Illetve mennyit kell ahhoz fizetni, hogy kint legyen az a baba, most!)

A babád:

Te talán úgy érzed, hogy teljesen kész vagy, de a gyermeked még élvezi egy kicsit azt a komfortos, meleg helyet, amit készítettél neki. De minden nap, amit ő ott időn felül eltölt egy örökkévalóságnak tűnik, tudd, hogy nemsokára megérkezik. Szóval mi is folyik most odabent?

A jó hír, hogy a negyedik trimeszteres gyermekek nagyobb súllyal, éberebben és több hajjal születnek, mint a korábban születők. Egy részük már énekel és táncol amikor megérkezik. Na jó, ez nem igaz, de te biztosan énekelni és táncolni vágysz majd miután Ő megszületik.

A te jövőbeli szumó harcosod most körülbelül 3.2-3.5 kg és olyan 53 cm magas.

Az életed:

Ezen a ponton feltételezzük, hogy a teendő-listádon már mindent kipipáltál, a ház csillogva-villogva várja az újszülöttet.

Ahelyett, hogy a kis kényelmesre gondolnál odabent, miért nem fordítod a figyelmed kifelé? Csinálj valamit valaki mással és jobban fogod magad érzeni... és az idő is gyorsabban telik!

Vegyél egy pár értesítő kártyát és küldd el a távoli rokonoknak.
Hívj fel egy régi barátot.
Látogasd meg a nagyszüleidet.
Áldozz egy órát az életedből valami jócselekedetre.

Ezek persze nem fogják elfeledtetni veled azt a 3.5 kg-s kis élményt amit cipelsz, de egy kis jótevés mindjárt elfogadhatóbbá teszi a hetedet.

Egyél:

Grillezett fahéjas ananász kókusztej sajttal :)

Úgy szól a fáma, hogy az ananász megindítja a szülést. Persze megehetsz fél kiló májashurkát is, ha úgy gondolod, hogy az segít.