42. Terhességi hét

Mindent összekészítettél? A "kórházi csomagodból" nem hiányzik semmi?

Úgy érzed valaki kegyetlen játékot űz veled, de hidd el hamarosan tényleg egy új életet fogsz a világra hozni. A legtöbb orvos nem engedi két hétnél tovább túlhordani a babát, szóval már készülődhetsz a nagy napra. És közben adj hálát a modern orvostudománynak. Ja, és gratulálunk!

Amit gondolsz:

„Most már örök életemre terhes maradok?”

A tested:

Elképzelhető, hogy most arra gondolsz milyen bűnt követtél el előző életedben ezért a plusz két hétért, de ne ess kétségbe. Igen, kényelmetlenül és nyugtalanul érzed magad, de a gyermeked hihetetlenül kényelmesen éldegél a méhedben, miért is akarna kijönni? Próbálj lazítani, nézd meg a Barátok Közt 44389. epizódját és tudd, hogy gyermeked nemsokára világrajön.

Van néhány népi bölcsesség, amit esetleg kipróbálhatsz. Nem tudod, de némi ricinus olaj, egy hosszú séta, bölény szarv vagy egy jó kis szex akár segíthet is. Szóval készíts magadnak megfelelően csípős Thai curry-ből egy jó ebédet és zavard ki azt a kölköt!

A babád:

Tudjuk, hogy a feldagadt bokádon ez nem segít, de jó ha tudod, hogy az első babát váró nők 10%-a két héttel túlhordja a babát. Szóval ha más nem is, de legalább jó és népes társaságban vagy. Ráadásul, az amit érzel nem tart örökké. A terhesség szinte sohasem engedélyezett a 42. hét után, szóval erősen sanszos, hogy hamarosan a kezedben tarthatod szerelmetek gyümölcsét.

Meglehet, hogy a negyedik trimeszteres gyermeked bőrhibákkal fog világra jönni, úgysmint száraz foltok, hámló bőr vagy pirosas kiütések. De ezek tökéletesen ártalmatlanok, tehát ne is aggódj miattuk! A jó hír, hogy azok a gyermekek, akik ilyen sokáig készülnek odabent, általában hosszú körmökkel és hajjal jönnek a világra!

A születéskor a gyermeked több, mint 70 különböző veleszületett feltétlen reflex-szel rendelkezik, közte némi salsa tudással. Na ha azzal nem is, de a hadonászó csöpp kezeknek úgy sem tudsz ellenállni.

Ebben a hétben gyermeked súlya kb 3.5-4 kg, magassága pedig 53-55 cm. Jó nagy baba!

Az életed:

Egész heted a "nyomásról" szól. Mégha most nem is úgy néz ki úgy, de a gyermeknek hamarosan ki kell majd jönnie a belőled, és gondold át, ez az egész terhességi mizéria csak egy emlék marad.

Tölts egy kis időt és reagálj a terhességedre. Emlékezz meg róla a naplódban, blogodban vagy írj egy levelet születendő gyermekednek. Írj le minden gondolatot, még akkor is, ha pont ezen a napon szinte semmi jó nem jut az eszedbe az elmúlt 9 hónapról. Ez a fajta becsületesség felrázó lehet, amikor pár hónap múlva visszaolvasod az írásodat. És természetesen 10 év múlva hisztérikus rohamot vált majd ki gyermekedből... amikor egészen másféle kínok elé állít majd téged.

Amíg a leveleket írod, ne feledkezz el az anyukádról vagy egy különleges nőről az életedben. Nem is hiszed hányszor fogod még a következő 18 évben gondolni: "Szóval ez az amiről beszélt, amit gondolt, érzett, csinált.." És egyre jobban fogod becsülni őt és ő is téged, hiszen hivatalosan is mindketten ugyanahhoz a klubhoz tartoztok: anyák vagytok.

Vedd meg:

Csípős csirekszárnyak ala Hot Wings - ha úgy döntesz, hogy kipróbálod a csípős vajúdás rásegítést :-)

Egyél:

Amit vettél.