Nyitott tűzoltólaktanyák a gyermeknapon!

A nemzetközi gyermeknap alkalmából vasárnap országszerte megnyitja a tűzoltólaktanyákat a kicsik és szüleik előtt a katasztrófavédelem - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Ily módon teljesülhet sok kisgyermek álma, hiszen úgy érezhetik, egy napra tűzoltóvá válnak a helyszíneken tartandó próbariasztásoknak köszönhetően - fogalmazott Mukics Dániel. Elmondta, az érdeklődők május 31-én délelőtt tíztől délután négy óráig tekinthetik meg a tűzoltó-parancsnokságok, katasztrófavédelmi őrsök és önkéntes tűzoltó-egyesületek laktanyáit, kiállításait és speciális járműveit országszerte 330 helyszínen.

A gyerekek megismerhetik a tűzoltóautók speciális felszereléseit és megnézhetik a gyakran emlegetett feszítő-vágó eszközöket is. Több próbariasztást is tartanak majd a tűzoltólaktanyákban, így az érdeklődők azt is láthatják, hogyan csúsznak le a tűzoltók a szertárba vezető csövön és öltöznek fel beavatkozóruhába másodpercek alatt, hogy a jelzést követő százhúsz másodpercen belül el tudjanak indulni a bajbajutottak megsegítésére - ismertette a programokat a helyettes szóvivő.

Hozzátette, hogy a katasztrófavédelmi gyermeknapon nemcsak a tűzoltólaktanyák nyílnak meg, hanem a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és annak vidéki kiállítóhelyei is várják a látogatókat.

A nyitott laktanyák listája ezen a linken érhető el, a kiállításokról pedig a muzeum.katasztrofavedelem.hu weboldalon tájékozódhatnak a családok.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink