Megérkezett Budapestre a finn Mikulás!

Hétfőn érkezett Joulupukki, a finn Mikulás, akit a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren XVIII. kerületi óvodások és a Győr-Moson-Sopron megyei Lipótról érkező iskolások köszöntöttek.

Fotó: Budapest Airport

A finn Mikulás egyhetes programja alatt több városba és kis községbe látogat el Magyarországon, és a nyilvános találkozók mellett iskolákat, óvodákat és árvaházakat is felkeres - közölte a Mikulás látogatást szervező magyarországi Finn Kulturális Intézet az MTI-vel.

Joulupukkival kedden a salgótarjáni Fő téren, szerdán a veszprémi Megyei Könyvtárban, majd Győrben, a Széchenyi téren lehet találkozni. Csütörtökön Ajkára megy, pénteken pedig a főváros több pontján bukkan fel: délután Óbudán, a Fő téren, este pedig a Kispesti Központi Játszótéren oszt ajándékokat. Mikulás napján délelőtt a budapesti MOM Sportban fogadja a gyerekeket.

Fotó: Budapest Airport

Fotó: Budapest Airport

A finn Mikulás a hagyományokhoz híven idén is csatlakozik a Mikulás Gyár jótékonysági akciójához, így kedden, a budapesti Mammut II. bevásárló központban népszerűsíti majd a szegény gyerekeket 10 éve támogató kezdeményezést.

(MTI)

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink