Programok gyermeknapra

Gyermeknap a tűzoltóknál: országszerte - május 24-én, vasárnap

Gyermeknap alkalmából szombaton országszerte megnyílnak a picik előtt a tűzoltólaktanyák! :) Az érdeklődők nem csupán a tűzoltóautókat, különleges felszereléseket tekinthetik meg, hanem több próbariasztást is rendeznek számukra, így a gyerekek azt is megnézhetik, hogy miként indulnak a tűzoltók a balesetek vagy tűzesetek helyszínére.

Ferencvárosi Gyermeknap: Budapest, Ferencvárosi Művelődési Központ - május 24. 10:00

Lesz egy nap rövidesen Ferencvárosban amikor a gyermekálmok valóra válnak, a játékok pedig életre kelnek.Mindenki cimbora lehet, és mindenki Levente Péter cimborája is lehet a kacagó koncerten. A Ferencvárosi Művelődési Központ kertjében délelőtt tíz órakor indul a mese, vers, játék és Cimbora Maraton,ahol minden program ingyenesen látogatható és minden játék ingyenesen használható!

Bővebben: www.fmkportal.hu 

Bóbita Gyereknap: Budapest, Allee Bevásárlóközpont - május 25. vasárnap, 10:00

Az ingyenes rendezvény az egész család számára nyújt szórakozást és tartalmas kikapcsolódást! Az Eszter-Lánc mesezenekar meseerdő közepébe invitál, az Apacuka Zenekar pedig interaktív, játékos, táncos kalandrahívja a legkisebbeket. A Talamba Ütőegyüttes óvodás- és kisiskolásoknak tart hangszerbemutatóval egybekötött koncertet és kínál felhőtlen időtöltést. Valamint Boldog Péter bűvész és tudományos kísérletek is garantálják a kikapcsolódást.

Bővebben: www.facebook.com/events/1422632998005978/

"Gyermekkorunk játékai" - Rákóczifalvai macimúzeum a KMO-ban: Budapest, Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház - május 24-25.

A kiállításon megtalálja a felnőtt generációk legnépszerűbb játékait. Bemutatják a Rákóczifalvai Macimúzeum Európában egyedülálló gyűjteményét. Lesz Rubik kocka gyűjtemény, 3 méteres machtbox indító pálya, a 90-es évek Nintendo- és Quarc játék csodái, TV-játékok egész sora, és nem maradhatnak ki a legnépszerűbb Lego alkotások sem. Ráadásul Maciszépségversenyt is rendeznek. Ne hagyd otthon a kedvenc macidat!

Bővebben: www.kmo.hu

Gyereknapi meseprogram Bartos Erikával: Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház - május 25. vasárnap, 10:30

A népszerű Bogyó és Babóca mesék írója és rajzolója gyereknap alkalmából közönségtalálkozót tart. A vetítéssel, játékos fejtörőkkel és dedikálással kísért programon az idén tizedik születésnapját ünneplő sorozat legújabb részeibe nyerhetnek betekintést a vendégek. Kicsik és nagyok személyesen a szerző előadásábanhallhatnak három egészen új mesét a katicalányról és a csigafiúról, olyan történeteket, melyek még sem könyvben, sem filmen nem jelentek meg.

Bővebben: urania-nf.hu

Gyermeknap a Művházban: Budapest, Vigyázó Sándor Művelődési Ház - május 25. vasárnap, 10:00

Éljenek a gyerekek! Éljenek a rosszcsontok, a jó csontok és a többiek! Egész napos programmal várnak Benneteket és szüleiteket! Újra lesz itt pörgés, forgás, huncutkodás! Bábszínház, mókás versenyek, színpadi produkciók, mese-mozi,táncház, vásár, térjátékok. Eljönnek a Futrinka utca lakói, sőt maga Lúdas Matyi is idelátogat.

Bővebben: http://www.vigyazomh.hu/

46. LEGO Toronyépítés: Budapest, Szent István Bazilika előtti tér - május 21-25.

Ebben az évben Magyarországon, a budapesti Szent István Bazilika előtti téren kerül megrendezésre a 46. LEGO Toronyépítés, amelyet az Egyesült Államokban 34,43 méter magasra sikerült építeni. Idén ezt a rekordot kell túlszárnyalni. A torony elemeit gyermekek és a Bazilikához érkező látogatók építik meg, amelyeket később egymásra illesztenek, végül így áll majd fel a világ legmagasabb LEGO tornya, melyneképítésében tehát bárki részt vehet.

Bővebben: www.legotorony.hu

Zenehajó: Budapest, BMC - Koncertterem - május 25. vasárnap, 11:00

Ez egy olyan rendhagyó"zeneóra" kicsiknek és nagyoknak, ahol senkinek sem kell csöndben maradnia, sőt nem kell egyenesen ülve ijesztő kérdésekre válaszolni sem. A ZeneHajót Hajós András kormányozza, az első tiszt Fekete-Kovács Kornél, a legénység pedig a 18 fős Modern Art Orchestra. Erre a bő egy órára minden gyermek zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat, ha kedvet érez hozzá. Semmi sem kötelező, de sok érdekes dologban részt lehet venni.

Forrás: MTI, port.hu

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink