XIII. Nemzetközi Babakiállítás

Az idei babakészítő verseny tematikáját Benedek Elek születésének 200. évfordulója adja, a jelentkezőknek az ő meséihez kapcsolodó figurákat kellett elkészíteniük. Emellett még kiskunsági népviseletbe öltöztetett, illetve Sissi hercegnő korát idéző babákkal is lehetett nevezni. A megmérettetésre az ország minden részéből, összesen 91-en pályáztak. A készítők szerint a babakészítés nem hobbi, sokkal inkább életforma.

A tárlaton az élő csecsemőkhöz a megtévesztésig hasonlító úgynevezett reborn, valamint antik babákat is láthatnak az érdeklődők. Emellett babaházakat, kellékeket, sőt külön kategóriában mackókat is kiállítottak.  A rendezvény szervezői szerint ezekben a hetekben Győr a babák fellegvára.

A fesztivál május 3-ig tart. Addig baba- és mackókészítő foglalkozásokkal, börzével és szakmai konferenciával is várják az érdeklődőket. A rendezvénysorozat végéig a látogatók szavazhatnak a legszebb alkotásokra. A legtöbb voksot kapó baba lesz az idei megmérettetés közönségdíjasa.

Rendezvény kezdete:
2009. április 22., szerda

Rendezvény vége:
2009. május 3., vasárnap

Győr
Részletek: www.zichypalota.hu
Tel.: (96) 320-289

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink