Döbbenet: szülés közben végeztek szívműtétet

2014. augusztus 28.

Edita Tracey, 35 éves kismama már a nyolcadik hónapban járt, amikor szokatlan fájdalom jelentkezett nála: először a hátában érezte a fájdalmat, miközben a fodrásznál ült, később azonban átterjedt a mellkasára is a szorító érzés - a nő szerencsére azonnal mentőt hívott. A kórházban kiderült, életmentő műtétet kell végrehajtani rajta, aortáján ugyanis több centiméteres sérülés van.

A kismamát késlekedés nélkül átszállították egy felkészültebb intézménybe, ahol két orvoscsapat is várt rá a műtőben. A császármetszést egy kilenc órás szívműtét követett, Tracey csak ezután ölelhette magához kislányát, Arabellát.

A beavatkozás jól sikerült, az operációt vezető orvos azt nyilatkozta a BuzzFeed-nek, hogy 30 éves pályafutása alatt egyszer sem találkozott ilyen komplikált esettel.

Forrás: http://www.buzzfeed.com/rachelzarrell/mom-gives-birth-during-open-heart-surgery

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink