Őssejt-kisokos: így növelhető a sikeres terápia esélye

Placenta eredetű köldökzsinórvér gyűjtése esetén a vérképző őssejtek mennyiségének a növelése a cél, mivel ez a mennyiség határozza meg, hogy mekkora testtömeg kilogrammig lesz felhasználható a minta - segítségével akár + 10 kilogrammal nagyobb testtömegű páciens részére is felhasználható lehet a gyűjtött állomány. 

A placenta eredetű köldökzsinórvér gyűjtése a szülés után, külön szettben történik, feldolgozása és tárolása független a köldökzsinórvér és a köldökzsinór eredetű őssejtekétől. A köldökzsinórvér gyűjtését követően a placentában visszamaradó, pangó vér értékes vérképző őssejteket tartalmaz, ami jelentősen megnövelheti a köldökzsinórvér terápiás értékét, ezáltal egy sikeres transzplantáció lehetőségét. Ebből adódóan a placenta eredetű vér gyűjtése minden esetben rendkívül fontos, bár a sikeressége több tényezőn is múlik, kockázata nincs, így megpróbálni mindenképp érdemes! 

További információ: https://ossejt.krio.hu/ajanlat-kalkulator

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink